Синдикат “Независност”: одговорaн председник Надзорног одбора

Синдикат “Независност” фабрике Застава оружје упутио је саопштење запосленима, пословодству и организацији самосталног синдиката.

Ова организација заступа став да Председник Надзорног одбора, у ствари, жели да оправда колеге из другог синдиката за непромишљен потез који је довео до дестабилизације у фабрици.

Његов обилазак фабрике и обавештавање запослених да је пословање стабилно, најбоља је потврда да су обуставе рада у овом тренутку непотребне и погубне.

Синдикат Независност крагујевачких Оружара је у више наврата у надлежним министарствима добио уверавања да ће предузећа из одбрамбене индустрије бити изузете од плаћања пореза у износу од 10%, што је по мишљењу Синдиката Независност, простор у коме ће моћи да се тражи повећање зарада у комплетном износу, што је на годишњем нивоу много више од 25.000, које колеге из другог синдиката траже.

Синдикат Независност сматра председника Надзорног одбора директно одговорним за штетне последице, како наводе, непотребног штрајка у фабрици који je, како се наводи у обраћању, на основу погрешних података изазваo непроцењиву штету по фабрику оружја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *