Синоћне падавине нису нанеле већу штету инфраструктури и усевима

Црвени метео аларм који је јуче објавио Републички хидрометеоролошки завод за подручје Шумадије, овдашња Управа за ванредне ситуације дочекала је у стању приправности.

Механизација је била спремна, као и све дежурне службе. Забележено је дејство противградне заштите у Горњој Гружи, Губеревцу, Драчи, Лужницама.

На сву срећу јучерашње падавине биле су мањег интезитета, па позива грађана за интервенисање није било, саопштено је из Управе за ванредне ситуације.

Најављене падавине овог пута нису нанеле штету на инфраструктури, имовини, усевима. Бар не већих размера.

Искуство од претходног невремена овдашње дежурне службе Управе за ванредне ситуације спремно су распоредиле у случају потребе да се делује на терену.

Ипак, киша је захватила подручје Шумадије у вечерњим сатима, али срећом невреме није оставило трагове као у два таласа пре месец дана.

Пријатно освежење после тропских температура је добродошло. Током предстојеће седмице очекује се нестабилно време. Управа за ванредне ситуације прати прогнозе и инструкције РХМЗ-а.

У општини Кнић ванредна ситуација није укинута. На подручју општине, односно њених села увелико се ради санација после штете које је невреме оставило пре месец дана.

У приградским насељима Грошница, Белошевац, Драгобраћа где се невреме прошлог пута обрушило на путеве увелико се раде припреме терена за асфалтирање. Јучерашња киша није изазвала веће проблеме у приграду.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *