Сјајна атмосфера прве вечери Арсенал феста

У Крагујевцу је почео Арсенал Фест, први велики музички фестивал који се одржава у Србији пред публиком од почетка пандемије корона вируса.

Након више месеци неизвесности да ли ће ове године Фестивал бити одржан, Кризни штаб је дао одобрење да се под посебним безбедностним условима организује музички догађај који је отворио летњу сезону фестивала.

Публика неће бити разочарана јер се ове године одазвао велики број домаћих, али и регионалних извођача који под слоганом „Снажно уз музику“ натупају на три бине распоређене на простору Кнежевог арсенала.

Од 2011. године Арсенал Фест није одржан само прошле године због пандемије корона вируса.

Због повољне епидемиолошке ситуације Уједињени музички фестивали Србије добили су одобрење за одржавање великих фестивала на отвореном простору уз поштовање здрвствених мера.

На фестивал могу ући сви који су вакцинисани, имају антитела након прележаног вируса КОВИД 19 или приложе негативан ПЦР или брзи антигенски тест.

Организатори Арсенала су за посетиоце обезбедили више пунктова у граду где сви посетиоци који имају карту за Фестивал могу бесплатно да ураде брзе антигенске тестове пре доласка на концерт.

Редови на улазу ипак нису покварили расположење и публика је стрпљиво чекала да уђе у концертни простор и ужива у музици.

Иако је било мало времена за организацију фестивала са овако великим бројем извођача, тим Арсенал Феста је успео да задржи квалитет и пружи публици звучно визуелни ефекат какав се очекује.

И ове године, поред бендова из Србије дошли су и музичари из региона како би у Крагујевцу отворили сезону наступа уживо.

Већина музичара није била активна протеклих годину и по дана, док су неки то време искористили за снимање нових песама.

Сви су на нестрпљењем чекали наступ са надом да је ово почетак враћања нормалном начину живота.

Прве вечери на главној бини наступили су Партибрејкерси, Бајага и инструктори и Бркови, док је Заставина башта била резервисана за нешто тврђи звук бендова КБО, Бјесови, Даркшајнс.

Љубитељи електронске музике задовољство су нашли испред треће, ди-џеј бине.

Ипак, највеће интересовање било је за наступ Бајаге и инструктора који су за 2 сата свирке подсетили публику на неке своје старе хитове, али и песме снимљене током пандемије.

По атмосфери у кругу Кнежевог арсенала није се знало да ли више ужива публика или музичари на бини.  

Извештава новинар РТК Иван Ганић.    

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *