Уручено 140 стипендија најбољим крагујевачким студентима

Министар омладине и спорта, Вања Удовичић, уручио је најбољим студентима крагујевачког Универзитета уговоре о стипендијама Фонда за младе таленте Републике Србије.

На свечаности у амфитеатру Правног факултета, уговоре о стипендијама потписало је 140 студената који образовање стичу на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

Стипендирањем најбољих студената држава жели да награди младе за свој труд и знање и пружи подршку за даљи напредак, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је и председник Фонда за младе таленте Републике Србије.

Ове године стипендије Фонда добиће 1.490 студената у Србији, а тај број се из године у годину повећава.

На Правном факултету уговоре о стипендијама Фонда за младе таленте, у износу од 30.000 динара месечно, добило је 140 најбољих студената крагујевачког Универзитета.

Универзитет у Крагујевцу, који у свом саставу има 12 факултета, четврти је по величини у Србији и из године у годину покушава да својим студентима омогући што боље услове.

Решавање запослења, стамбеног питања, као и додела стипендија добар су разлог да млади научници остану у Србији.

Поред уговора о стипендијама, деветоро најбољих студената Универзитета у Крагујевцу са просечном оценом 10, добило је плакете Фонда за младе таленте.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *