Школа у Доњој Сабанти добила нову пећ

Петоро предшколаца и основаца издвојеног одељења школе „Драгиша Луковић Шпанац“ у Доњој Сабанти предстојеће зиме учиће у топлијој учионици, пошто је Градска организација Црвеног крста од новца прикупљеног у хуманитраној акцији „Трка за срећније детињство“ купила нову пећ.

Захваљујући донацији, створени су услови за безбедан и бољи рад малишана у Доњој Сабанти. Стара пећ је набављена пре више од три деценије.

Ове зиме двоје предшколаца и по једног ученика првог, другог и трећег разреда у школи у Доњој Сабанти грејаће нова пећ. Током зиме, рано ујутру долази ложач да потпали ватру, како би се учионица загрејала до почетка наставе.

Задатке из математике, питања из веронауке и припремног предшколског програма малишани ће решавати у у топлој учионици.

Предшколци и ученици нижих разреда основне школе имаће боље услове за рад, а набавком нове пећи повећана је и безбедност ђака. Школа, која од ове године поново има предшколце, се и до сада грејала на дрва, али је стара пећ дотрајала.

Новац за куповину пећи прикупљен је од донатора и продаје стартних бројева за хуманитaрну трку „За срећније детињство“ коју традиционално организује Црвени крст у Крагујевцу.

Ова спортско-рекреативна манифестација има и хуманитрани карактер јер помаже деци и младима из социјално и здравствено угрожених породица, што препознају и локалне компаније.

У Градској организацији Црвеног крста подсећају да многе породице живе у изузетно тешким условима које остављају изузетно тешке последице на све чланове, а највише на децу.

Предходних година је новац најчешће коришћен за набавку лекова, помагала, пелена, за превоз тешко оболеле деце до здравствених установа, за куповину школских књига и опремање деце за кампове и екскурзије.

Крагујевачки Црвени крст подсећа да хуманитарна кампања траје до краја октобра и позива потенцијалне донаторе да се одазову овом апелу.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *