Школе од 11. маја отвориле одељења за продужени боравак деце

Након укидања ванредног стања, предшколске и школске установе у Крагујевцу поново су почеле са радом и наставиле са планираним програмом за децу предшколског узраста.

Родитељи који су радно ангажовани сада имају и могућност да оставе децу у школама које имају продужени боравак.

Након паузе од скоро два месеца основне школе које имају продужени боравак за децу предшколског узраста у Крагујевцу поново су почеле са радом.

По препоруци Владе Републике Србије, а како би изашли у сусрет родитељима који су поново на својим радним местима, од 11. маја крагујевачке школе су поново отвориле врата за прешколску децу.

Институт за јавно здравље Крагујевац је дезинфиковао све просторије како би деца могла без ризика да бораве у образовним установама и прате предвиђени програм. За сада се мали број родитеља у Крагујевцу пријавио за ову могућност.

Сви родитељи обавештени су о прописаним мерама заштите које је потребно поштовати при довођењу и одвођењу деце из школе, као и боравку у затвореном простору.

У основним школама у Крагујевцу је до сада пријављено свега неколико малишана, али су све школе спремне да у зависности од интересовња родитеља приме и већи број предшколаца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *