Школска слава обележана у Првој крагујевачкој гимназији

Школска слава Свети Сава обележена је и ове године у Првој крагујевачкој гимназији, али у складу са епидемиолошким мерама.Светосавска академија је изостала, а свечаност је почела обредом резања славског колача.

Традиционално, свечаност је завршена доделом Светосавских награда најуспешнијим ученицима.

Прва крагујевачка гимназија је у нешто измењеним околностима обележила школску славу Светог Саву.

Због епидемиолошке ситуације, традиција прослављања Светосавља је настављена у измењеним условима, а свечаност је почела обредом резања славског колача.

Ученици и просветни радници данас су још једном одали почаст просветитељском делу, Растка Немањића – Светог Саве, надахнути његовом мудрошћу, племенитошћу и љубављу.

Директорка Прве крагујевачке гимназије Славица Марковић је нагласила да стуб српства, српског православља, државности и културе носи његово име.

Свети сава је непресушна инспирација ученицима Прве крагујевачке гимназије.

Ауторима најбољих литерарних радова на тему Светосавља и ученицима који су освојили прва места и постигли значајне успехе у претходном периоду додељене су Светосавске награде из фондова „Радомир Путник“ и „Славица Јевтић Петронијевић“.

Обележавању Светог Саве у Првој крагујевачкој гимназији присуствовали су градоначелник Крагујевца Никола Дашић, начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић, ресорни градски већник Душан Алексић, представници Школске управе у Крагујевцу, Епархије шумадијске и награђени гимназијалци.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *