Ускоро други конкурс за државну помоћ за замену столарије и котлова

Министарство рударства и енергетике у фебруару ће расписати нови конкурс за градове и општине за суфинансирање мера енергетске ефикаснисти, односно за државну помоћ грађанима за замену столарије, котлова и набавку соларних панела.

То је изјавила енергетски менаџер града Крагујевца, Ана Радојевић, гостујући у емисији „Комунални сервис“ на нашој телевизији.

На првом конкурсу, за који је владало велико интересовање грађана, потписано је 146 уговора вредности 23,5 милиона динара.

Крагујевац је био један од 63 града и општине у Србији који су добили средства на конкурсу Министарства рударства и енергетике за суфинансирање мера енергетске ефикасности.

Грађани су били у прилици да се пријаве за добијање државне помоћи за замену застареле столарије, набавку котлова и соларних панела. Читава процедура трајала је око три месеца. Након прегледа стамбених објеката од стране комисије и бодовања, власници су морали да испуњавају 11 критеријума за добијање субвенција.

У Крагујевцу је владало велико интересовање и након првог конкурса потписано је 146 уговора укупне вредности 23 и по милиона динара. Од тог износа држава је имала удео од пет милиона, град пет и по, а грађани 13 милиона динара.

Министарство рударства и енергетике требало би да у фебруару распише други конкурс за суфинансирање мера енергетске ефикасности.

У министарству размишљају да промене један од битних критеријума и да омогуће да за средства конкуришу и власници стамбених објеката који немају грађевинску или употребну дозволу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *