Скраћене приградске линије због снега

Снежни наноси на путевима у приграду онемогућили су аутобусима градског превоза долазак до одредишта.

Од 68 аутобуса који саобраћају у граду и приграду 12 вози путнике до приградских насеља и села, док 56 аутобуса превози путнике у граду.

Како не би дошло до застоја у саобраћају, поједини аутобуси долазе само до места које је безбедно за путнике и несметано одвијање саобраћаја.

Уколико у наредним данима дође до отапања снега ред вожње биће нормализован, наводе у Градској агенцији за саобраћај.

Од јутрос нормално ради аутобуска линија број 13 по устаљеном реду вожње, па путници поново могу да користе јавни превоз од Трмбаса до Грошнице.

Нормализована је и линија 14, од Трмбаса до Кванташке пијаце и линија број 24, коју користе путници на потезу Ћава-Кошутњак.

Аутобус број 3, Бресница-Денино Брдо долази само до Ждраљице, аутобуска линија број 26 саобраћа само до раскрснице на кружном путу до Теферичког гробља.

Аутобуси због снега не долазе до села Сугубина, Добрача, Рамаћа, Мала Врбица.

Аутобуска линија број 9 на градском подручју на траси Ћифтина ћуприја-Цветојевац долази само до Бозмана и поред Сајмишта.

Линија број 17, од Дома старих до Баљковца, саобраћа до Ждраљице, а линија 18 Станово-Бозман путнике превози од пумпе у Станову до раскрснице Бозман.

Линија Крагујевац-Букуровац долази само до Јабучја, а још неколико аутобуса на подручју приграда и села не саобраћа до крајњег одредишта јер су снежни наноси високи.

У Градској агенцији за саобраћај наводе да очекују нормализацију јавног превоза путника, с обзиром на то да се у предстојећим данима викенда очекује пораст температуре и отапање снега.

За сада је, како кажу, безбедније редуковати аутобуски ред вожње како се аутобуси, услед високиох снежних наноса, не би заглављивали на путевима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *