Више посла за екипе Хитне помоћи због снежних падавина

Лекари Завода за хитну медицинску помоћ у Крагујевцу, последњих пар дана, због снежних падавина имају, како кажу, пуне руке посла.

Услед снежних наноса на путевима и тротоарима повећан је број грађана који су се лекарима јављали са преломима и уганућима, али и због повреда услед саобраћајних незгода.

Због снега који је без прекида падао више сати, Заводу за хитну медицинску помоћ јавио се већи број пацијената са повредама које су типичне за ово доба године.

Учестали су, тврде надлежни, преломи и уганућа код пешака, док је већи број саобраћајних незгода, узроковао и већи број интервенција за лекаре Хитне помоћи.

Здравствени радници препоручују грађанима да током такозваних “ледених дана” не излазе и не путују без преке потребе.

Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода, падавине ће престати до краја недеље.

Од следеће седмице, температура ће бити у плусу, па запослени у овој здравственој установи наредних дана очекују и мање посла.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *