Скупштина ентомолога Србије по први пут у Крагујевцу

Научници који се баве проучавањем инсеката из Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца на Природно математичком факултету одржали су Скупштину ентомолога.

То је први пут откако ентомолошко друштво Србије постоји, да је Крагујевац одабран за место скупа.

Ентомолошко друштво Србије jедино је научно друштво које окупља ентомологе који се баве проучавањем инсеката, најбројније групе животиња на земљи и других сродних животиња, гриња, паукова, шкорпија.

Броји око 200 чланова, а инсекти су им у фокусу проучавања. По први пут на Природно математичком факултету радни састанак, односно Скупштина.

Ентомолошко друштво Србије издаје и научни часопис друштва, који је почео да излази маја 1926. године као Гласник Ентомолошког друштва Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца.

Данас га заједно издају са Биолошким факултетом Универзитета у Београду.

Ово друштво окупља и аматере који желе да проучавају инсекте, али и професионалце, који се баве неким сродним областима.

Сваке две године организују научни симпозијум у различитим деловима Србије, излете као и бројна предавања ентомолога.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *