Служба димничара активна током целе године

У оквиру Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац функционише Служба димничара, чије услуге користи око 17.000 правних и физичких лица са територије града Крагујевца и других општина Шумадијског округа.

Ова служба активна је током читаве године.

У летњим месецима задужена је за механичко и хемијско чишћење вентилације у угоститељским и индустријским објектима, а у зимском периоду приоритет је чишћење котлова, димоводних канала и димњака.

Редовно одржавање димњака, њихово детаљно чишћење и контролисање обавља се током читаве године.

За обављање тог посла, правна и физичка лица са територије града и других општина Шумадијског округа ангажују Службу димничара Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац.

С обзиром на то да су запушени одводи од смоле и чађи димњака подједнако запаљиви као и енергенти од којих настају, неопходно је превентивно чишћење оџака пре почетка грејне сезоне.

Учесталост чишћења димњака зависи од врсте горива које се користи, па је код оних који за грејање користе квалитетан материјал довољно једно чишћење пред грејну сезону и једно током зиме.

Уколико грађани примете проблеме у сагоревању могу да контактирају Службу димничара, јер свака неправилност у раду димњака може да проузрокује катастрофалне последице, нарочито ако дође до његовог самозапаљивања.

Информације у вези са услугама Службе димничара заинтересовани могу да добију позивом Корисничког центра Јавног комуналног предузећа Шумадија, радним данима од 7 до 17 часова.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.