Служба кућног лечења организовала мобилне тимове за имунизацију

Служба кућног лечења, на основу списка пацијената који су доставили изабрани лекари Дома здравља, обилази непокретне пацијенте и у кућним условима обавља имунизацију.

До сада је вакцинисано више од педесет пацијената који нису били у могућности да посете неки од вакциналних пунктова.

На списку заинтересованих грађана за вакцинацију тренутно је око сто Крагујевчана, а имунизацију врше три теренска тима.

Под пуном заштитном опремом, у скафандерима, са маскама и рукавицама, медицинске екипе Службе кућног лечења Дома здравља долазе на адресе непокретних или слабо покретних Крагујевчана како би обавили имунизацију.

На терену су три екипе које обилазе суграђане који живе у градској средини, али и заинтересоване пацијенте који су се изјаснили да желе приме вакцину, а живе у околним селима.

Приликом доласка код пацијента лекари проверавају његово здравствено стање, слушају плућа и мере количину кисеоника у плућним крилима.

Један од Крагујевчана који се изјаснио за имунизацију против ковида 19 је Војин Јабланчић који је примио кинеску вакцину.

У Служби кућног лечења Дома здравља наводе да су грађани веома заинтересовани за имунизацију.

На основу пријава и листа са именима пацијената, тимови ове Службе долазе на терен и вакцинишу грађане.

Вакцине које су допремљене из Кине чувају се на температури од минус 4 до минус 8 степени.

До сада није било контраиндикација после имунизације.

Датум ревакцинације уписују у листу, а пре примања ревакцине позивају грађане и најављују поновни долазак.

Током 2020, Служба кућног лечења имала је пуне руке посла. Прошла година, коју је обележила пандемија корона вируса, била је у знаку великог ангажовања здравствених радника.

Подаци говоре да су медицински тимови Службе кућног лечења Дома здравља у Крагујевцу обавили једанаест хиљада прегледа пацијената, док су техничари на терену обишли више од 45 хиљада људи којима је била потребна медицинска помоћ.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Служба кућног лечења организовала мобилне тимове за имунизацију”

  1. Posle vakcinacije ne može ni biti kontraindikacija, nego neželjenih efekata. Kontraindikacije postoje pre davanja vakcine, to je ono što NE indikuje davanje vakcine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *