Служба кућног лењења успешно спроводи имунизацију

По пријави изабраног лекара, али и на основу пријаве грађана који су изразили жељу да приме вакцину преко еУправе, Служба кућног лећења крагујевачког Дома здравља прва је у Србији почела имунизацију грађана одлазећи на кућну адресу.

Медицински тимови раде у две смене, а до сада су обишли више од 500 грађана који живе на градском подручју и у околним селима.

Имунизација се обавља у складу са планом, кажу у Служби кућног лечења и додају да до сада није било нежељених реакција након вакцинације.

Лекари и медицински техничари  Службе кућног лечења Дома здравља посетили су више од 500 домаћинстава у којима живе старији  и  непокретни грађани, али и Крагујевчани који могу да се крећу само уз помоћ чланова породице.

Имајући у виду да ова категорија становника није у стању да посети неколико пунктова у граду на којима се обавља имунизација, Дом здравља је организовао одлазак на њихове адресе.

Грађани су вакцинисани искључиво вакцином кинеског произвођача Синофарм, јер је ту вакцину могуће давати у кућним условима.

Имунизација траје пуних пет недеља, а до сада није било нежељених реакција на вакцину.

Приликом доласка, лекари пре имунизације обављају разговор са пацијентом или са члановима његове породице, мере крвни притисак, проток кисеоника у плућима, а након провере медицинске документације обављају вакцинацију.

Посећују и грађане који, по календару имунизације, примају и другу дозу вакцине.

Лекари стално упозоравају да примање прве дозе, а касније и  ревакцинација не може да пружи стопостотну заштиту од инфекције корона вирусом.

И поред имунизације постоји могућност заражавања, па би грађани требало да буду опрезни.

Троцифрен број новозаражених на дневном нивоу у Крагујевцу опомиње да маска, дезинфекција руку и физичка дистанца међу људима морају да буду саставни део наше свакодневице.  

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *