СНС ће бити посвећен развоју села

Српска напредна странка у Крагујевцу наставила је акцију уређења јавних површина на сеоском подручју, како би подигла свест код младих о значају очувања сеоске средине.

Посебан акценат дат је развоју села и побољшању животног стандарда у мањим срединама.

Овог пута чланови и симпатизери Српске напредне странке учествовали су у уређењу црквеног дворишта цркве Пресвете Богородице у Влакчи, Шумадијском селу са највећим бројем најлепше уређених дворишта.

Први на листи Српске напредне странке “Александар Вучић – За нашу децу“ Никола Дашић,  посетио је село Влакча и са мештанима  разговарао о развоју овог краја, темама из области пољопривреде и сеоског туризма.

Како би зауставили одлазак младих из неразвијених средина у градове, обавеза друштва је да им пружи боље услове за живот, истакао је Дашић и додао да је неопходно  обезбедити  асфалт, расвету,  а  уз подршку Републике и значајна подстицајна средства за српског пољопривредника.

Чланови и симпатизери Српске напредне странке данас су уређивали двориште цркве Пресвете Богородице у Влакчи, Шумадијском селу са највећим бројем најлепше уређених дворишта.

Село Влакча познато је по сточарству и воћарству, али и по манифестацији „Дани отворених дворишта“ на којој су годинама побеђивали.

Село је још познатије  и  по Михаилу Петровићу, српском пилоту и првој жртви ваздухопловства у Балканском рату, рођеном у Влакчи.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *