Собовица – прилика за отварање нових радних места

Одборници Скупштине града Крагујевца на данашњој седници заказаној по хитном поступку усвојили су, готово једногласно, Предлог Плана детаљне регулације „Радне зоне Собовица – Лужнице“.

Овај предлог подржао је 71 од укупно 72 присутна одборника. За разлику од претходних седница, на овој су изостале оштре критике представника опозиционих странака на рачун актуелне локалне власти и њеног руковођења градом.

Обе стране мишљења су да је формирање радне зоне у Собовици прилика за изградњу фабрика и отварање нових радних места, односно смањење стопе незапослености на овом подручју. У наредне три до четири године у новоформираној индустријској зони биће запослено од 6000 до 7000 људи.

Усвајање Плана детаљне регулације „Радне зоне Собовица-Лужнице“ од великог је значаја за град и грађане Крагујевца, нагласио је градоначелник Радомир Николић.

Инфраструктурни радови, према његовим речима, биће завршени наредне године. Реализација ове инвестиције, додао је Николић, омогућава локалној самоуправи да оствари један од својих приоритета, а то је смањење незапослености.

Ова идеја ујединила је одборнике власти и опозиције. Међутим, представници Шумадијске регије изразили су сумњу у долазак Сименса у Крагујевац, док су њихове колеге из Покрета за наш град затражили од градоначелника да објасни да ли је кинеска компанија „ЦМЕК“, која је своје погоне требало да изгради у Собовици, одустала од најављене инвестције у Крагујевцу.

Представници обе стране сматрају да ће долазак Сименса у Крагујевац бити добар знак за друге инвеститоре, чиме би била започета нова фаза у развоју Крагујевца и привредног опоравка града. Међутим, отворено је и питање – чијом заслугом немачки гигант долази у Собовицу?

План детаљне регулације „Радне зоне Собовица – Лужнице“ усвојен је готово једногласно, што се одавно није догодило у градском парламенту.

Овај предлог подржао је 71 од укупно 72 присутна одборника. Овим планом детаљно ће бити регулисана радна зона за реализацију ове,али и других инвестиција.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *