Кнић – субвенције за запошљавање

У Книћу су данас потписани уговори са корисницима субвенција намењених за подршку запошљавању.

По овом програму 38 особа са евиденције Националне службе за запошљавање добиће посао. Средства за реализацију пројекта, у износу од 16 милиона динара, обезбедили су Општина Кнић и Кабинет министра без портфеља задуженог демографију и популациону политику Републике Србије.

По јавном позиву општине Кнић одобрено је 38 субвенција привредницима за запошљавање особа са евиденције Националне службе.

Међу онима који ће бити запослени највише је жена – 26, док је 20 особа млађих од 30 година. Послодавци су у обавези да са лицима потпишу уговоре на неодређено време.

Укупна вредност пројекта је 16 милиона динара. Средства у износу од 12 милиона динара обезбедио је Кабинет министра без портфеља за демографију и популациону политику Републике Србије, док је општина Кнић у реализацији овог пројекта учествовала са четири милиона динара.

Поред челника општине Кнић и послодаваца односно корисника субвенција, потписивању уговора присуствовала су и лица која се запошљавају по овом програму.

Представници општине очекују да ће овакве мере подршке привреди повећати економску моћ породица и допринети рађању на подручју Кнића.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *