Спајање СЦ “Парк” и “Младост”

Установе Спортско рекреативни центар Младост и Парк, укинуте су и како је најављено биће спојене у једно привредно друштво.

То је наставак реорганизације предузећа и установа које се баве спортом и спортском инфраструктуром.

Спајањем Спортско рекреативног центра Младост и Парк, како је рекао помоћник градоначелника за спорт Никола Урошевић, имаћемо све спортске објекте на једном месту и тако ће спортски клубови и грађани имати квалитетнију услугу.

Ова два спортско-рекреативна центра су пре две године из јавних предузећа пререгистрована у установе, и на тај начин је, према његовим речима створен основ, да их као индиректне буџетске кориснике очистимо од вишемилионских дугова.

Градским базенима, језером у Шумарицама, халом Језеро, кугланом и спортским објектима и теренима убудуће газдоваће једно спортско привредно друштво.

Међутим судбина 93 радника који раде у ове две установе још увек је неизвесна, јер је у току израда систематизације.

Кроз нову систематизацију послова биће дефинисан број неопходних радних места и у складу са тим биће преузимани запослени интерним конкурсом. Они који се нађу као вишак биће им понуђена стимулативна отпремнина.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *