Шпански ортопед Норберто Вентура бесплатно оперише малишане

Клинички центар у Крагујевцу годину и по дана сарађује са најбољим светским ортопедима из Шпаније, чија је специјалност лечење најтежих деформитета код деце, како би могла што боље да функционишу.

У крагујевачки Клинички центар 24. септембра стигао је један oд најбољих ортопеда у свету, Норберто Вентура са својим сарадницима.

Током боравка, бесплатно је обавио 13 прегледа и 5 сложених операција најмлађих пацијената из целе Србије.

То значи да о трошку Републичког завода за здравствено осигурање децу у Србији може да лечи и оперише стручњак светског реномеа, а овакве врсте операција у свету коштају баснословно.

Сарадња са водећим светским ортопедима из Шпаније значи много за српске пацијенте, посебно за децу, која болују од најтежих деформитета кичменог стуба.

Норберто Вентура, током посете прегледао је велики број пацијената који су дошли из Београда, Ниша, Новог Сада, Сомбора, Нове Вароши, Краљева, Чачка и са Косова.

У сарадњи са својим колегама доктор Вентура до краја ове недеље, урадиће 5 врло сложених операција.

Осим пацијената велику корист од заједничких операција имају и овдашњи хирурзи ортопеди, јер на овај начин усавршавају своје знање о медицинским проблемима са којима се нису срели у досадашњој пракси.

Медији су већ објавили да је доктор Вентура на позив нашег прослављеног рукометаша, Драгана Шкрбића, и ресорног министарства, помогао око пријема четворогодишњег Душана Тодоровића на Универзитетску клинику „Сент Џон де Деу“ у Барселони.

После посете нишком Клиничком центру, доктор Вентура поново ће доћи у Крагујевац следеће недеље, због заказане четири операције, које ће операсати до краја следеће недеље.

Лекар на Универзитетској клиници у Барселони, Норберто Вентура један је од најбољих спиналних хирурга у свету.

Сарадња са Клиничким центрм у Крагујевцу, трајаће докле год то буде било потребно.

Иначе, за годину и по дана у крагујевачком Клиничком центру обављено је преко 40 најтежих операција.

Крагујевачки Клинички центар развијањем сарадње са светским ортопедима постаје национална референтна установа за лечење деформитета кичменог стуба деца и што је најважније хируршки захвати су бесплатни.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *