Спин оф компанија ПМФ-а један од најбољих стартапова у Европи

На недавно одржаном такмичењу Дататон 2020, у организацији Европског дата инкубатора, међу најбољим европским стартаповима који развијају решење у области за обраду велику количину података, нашла се и крагујевачка компанија Водена.

Основана је као спин оф компанија Природно-математичког факултета у Крагујевцу, чији је циљ да комерцијализује иновације настале у научно-истраживачким институцијама.

На такмичењу Дататон 2020, у организацији Европског дата инкубатора, међу најбољим европским стартаповима, нашла се и компанија Водена.

Одговарајући на изазов једног од највећих светских малопродајних ланаца, компаније Мигрос, Водена је предложила иновативну софтверску платформу.

Стручњаци компаније Водена ће једном од највећих светских малопродајних ланаца омогућити истовремени рад са више стотина хиљада модела и свакодневне прогнозе продаје појединих категорија производа у више од 2.000 продавница.

Решење је засновано на најсавременијим техникама машинског учења, а на његовој реализацији ће, у наредних неколико месеци, заједно радити истраживачи Природно-математичког факултета у Крагујевцу и стручњаци компаније Водена.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *