Спортска медицина ФМН од данас доступна и фудбалерима Радничког

Ординацију спортске медицине Факултета медицинских наука у Крагујевцу сада могу да користе и све селекције Фудбалског клуба Раднички.

Уговор о сарадњи потписали су декан факултета, проф. др Владимир Јаковљевић и директор крагујевачког суперлигаша, Никола Фржовић, у присуству члана Градског већа за спорт, Предрага Стевовића.

У оквиру здравствене делатности, у савремено опремљеном простору у згради Института крагујевачког Факултета медицинских наука, са успехом функционише Ординација спортске медицине.

У њој се већ извесно време организују прегледи спортиста, а после Рукометног савеза Србије и клуба америчког фудбала Дивљи вепрови, сарадња је успостављена и са Фудбалским клубом Раднички из Крагујевца.

С обзиром на то да Фудбалски клуб Раднички као највећи спортски колектив у Крагујевцу има велики број чланова у разним категоријама такмичења, сарадња са Факултетом медицинских наука има вишеструки значај.

Град Крагујевац подржава сваки вид сарадње научно-образовних институција и спортских клубова, јер је то у интересу развоја крагујевачког спорта.

Ординација спортске медицине Факултета медицинских наука у Крагујевцу поседује најбољу и најсавременију опрему за ову врсту прегледа, што значи да може да изврши изузетно добру процену физичког статуса како спортиста, тако и рекреативаца, али и болесних људи.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.