Спортски дан у школи Светозар Марковић

Основна школа Светозар Марковић активно учествује у кампањи „Сваки дан је спортски дан“ која има за циљ да деци школског узраста приближи редовно вежбање, а њиховим родитељима укаже на важност спорта за здрави раст и развој школараца.

Министраство просвете подржало је ову кампању и упутило позив свим школама у Србији да се прикључе иницијативи да наставници заједно са ученицима ураде неколико једноставних вежби у складу са простором са којим располажу.

Ученици Основне школе Светозар Марковић су тачно 21 дан, колико је предвиђено изазовом Национално размрдавање, вежбали у својим учионицама и на припремљеним полигонима у дворишту.

Поред физичких активности које су практиковали између часова, у оквиру кампање Сваки дан је спортски дан, деца су присутвовала радионицама и предавањима на тему здраве исхране.

Вежбе које су деца радила утичу на правилно држање тела, док су на полигонима проверавала равнотежу и спретност.

Порука коју шаљу деца и њихови наставници гласи „Потребан је само 21 дан и добра воља за формирање нових навика за цео живот здравља. Прикључите се и ви забавном изазову за добробит наше деце.“

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *