Спортско удружење „Кнез“ добило говорни пикадо

Крагујевачко Спортско удружење слепих и слабовидих „Кнез“ добило је говорни пикадо, који је донација Националног спортског савеза слепих и слабовидих.

На овај начин биће омогућено да се већи број особа са инвалидитетом укључи у државна такмичења и рекреативно бави спортом.

Национални спортски савез слепих и слабовидих је средства добијена на конкурсу код Министарства рада, запошљавања и социјалне политике определио за набавку говорних пикада за клубове широм Србије.

Донацију је добило и крагујевачко Спортско удружење слепих и слабовидих „Кнез“ које је основано крајем прошле године.

Члан Градског већа за спорт, Предраг Стевовић, изјавио је да град подржава рад организација и активности које омогућавају да се што већи број особа са инвалидитетом укључи у спортска такмичења на нивоу Србије.

Пикадом могу да се баве све слепе и слабовиде особе. У Националном спортском савезу слепих и слабоводих се надају да ће на овај начин допринети повећању броја спортских клубова особа са инвалидитетом у Србији.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *