Спремни у случају поплава

Припадници специјализованих јединица Цивилне заштите у Крагујевцу, извели су показну вежбу у кругу комплекса „Застава“.

Реч је о симулацији црпљења воде, како би били спремни уколико дође до већих поплава.

Вежбу је извело 47 чланова ове јединице.

Сектор за потребе деловања у ванредним ситуацијама формирао је 11 специјализованих јединица цивилне заштите за територију Шумадијског управног округа, са 653 припадника.

На полигону Ватрогасне чете, у кругу комплекса „Застава“ у Крагујевцу, припадници специјализованих јединица цивилне заштите у Крагујевцу, извели су редовни тренинг, уз обуку људи за повлачење воде у случају већих поплава.

Припадници специјализованих јединица цивилне заштите прошли су основну обуку у трајању од пет дана, како би увећали своја знања и упознали се са новом опремом.

Шта треба да ураде у случају поплава, како да помогну другима и да се понашају у кризним ситуацијама, али и употребе нову опрему у циљу спашавања људских живота и материјалних добара, показали су на лицу места, на организованом тренигну.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *