Средњошколци знају – „Можеш да купиш звање, али не и знање“

У Средњој стручној школи додељене су награде ученицима који су одговорили на тему ликовног и литерарног конкурса „Можеш да купиш звање, али не и знање“.

Конкурс је организован на иницијативу Локалног антикорупцијског форума града Крагујевца и уз подршку Америчке агенције за међународни развој и организације Транспарентност Србија.

Конкурс је расписан у време када су ученици и виших разреда основних школа и средњошколци морали да пређу на наставу на даљину.

Али то није била препрека да њих 50 из 15 градских школа одговоре литерарним и ликовним радовима на ужарени друштвени проблем.   

Јасне поруке у радовима указују да генерације младих Крагујевчана чије време тек долази имају свест о томе шта су лоше друштвене појаве.

Конкурс је део четворогодишњег пројекта – За одговорну власт УСАИД-а који се реализује у 24 општине у Србији.

Изложба радова награђених ученика основних и средњих школа конкурса „Можеш да купиш звање, али не и знање“ може се погледати у малој галерији Средње стручне школе.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *