Нових 120.000 доза АстраЗенеке већ од сутра на располагању

Нових 120.000 доза АстраЗенека вакцине, које су јутрос стигле у Србију, биће већ од сутра на располагању грађанима широм земље, а највећи део предвиђен је за давање друге дозе онима који су примили прву дозу тог цепива, изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

Министар здравља је са директором канцеларије СЗО у Србији Маријаном Иванушом и директорком УНИЦЕФ-а у Србији Дајаном Костадиновом, дочекао нову испоруку АстраЗенека вакцина из Ковакс програма.


Министар је још једном апеловао на све грађане да се вакцинишу, јер је то једини начин да се вратимо нормалном начину живота.

Нагласио је да су све вакцине у Србији добре и безбедне, а да се АстраЗенека вакцина највише употребљава и најраспрострањенија је у свету.

До сада је стигло 75.000 доза, сада још 120.000, а очекује се да ће остатак стићи у наредном периоду.

Директорка Уницефа у Србији Дејана Костадинова истакла је да је друга испорука АстраЗенека вакцина која је обезбеђена у организацији УНИЦЕФ-а преко Ковакса, стигла у право време за почетак процеса ревакцинације.

Директор канцеларије Светске здравствене организације у Србији Марјан Ивануша похвалио је Србију за процес вакцинације.

Директор СЗО у Србији је подвукао да вакцином штитимо здравље и животе људи и изразио задовољство што је Србија добила другу испоруку вакцина преко Ковакс програма, уз напомену да ће у Србију бити допремљено око 1.350.000 вакцина.

Он је, такође, апеловао на грађане да се вакцинишу и примењују све јавно-здравствене мере.

Припремила новинар РТК Нина Бајић.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *