Српски дани осигурања у Аранђеловцу

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је у Аранђеловцу да је током ове године у саобраћајним несрећама на путевима у Србији страдало деветоро деце и да је барем половина могла да буде спасена само да им је био везан сигурносни појас.

Прошле године у саобраћају су страдале 492 особе.

Министар полиције је, у Аранђеловцу на конференцији „Српски дани осигурања“, подсетио да 2014. године, када су Србију задесиле велике поплаве, готово нико није знао шта је то осигурање.

Данас ствари изгледају потпуно другачије, јер људи имају наду и верују да има смисла улагати у будућност, у децу, да размишљају 30, 40 година унапред.

Међутим он је нагласио и да је у саобраћају само у 2020. страдало готово 500 људи.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да држава подстиче додатно осигурање запослених као још једну меру бриге за запослене и њихов бољи положај на раду.

Она је, на округлом столу „Здравствено осигурање – снага и партнер државе“, који је у Аранђеловцу организовало Удружење осигуравача Србије, навела да све већи број компанија чији је оснивач држава размишља у том правцу, јер сада, како каже, постоје материјалне могућности за то.

Додала је да је здравствена заштита запослених коју организује и обезбеђује послодавац ради стварања услова за здравствено одговорно понашање и заштиту здравља на радном месту, регулисана одредбама Закона о здравственој заштити.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.