Да шуме буде више, да се лакше дише

У великој акцији пошумљавања „Да шуме буде више, да се лепше дише“ СББ фондације, у Крагујевцу је посађено 830 стабала у Спомен парку Крагујевачки октобар у Шумарицама и у насељу Белошевац.

СББ Фондација је, у сарадњи са локалном самоуправом, еколошким удружењем Младен Караман и Друштвом за заштиту и проучавање птица, посадила дрвеоред белог јасена дуж улице 9. маја, док су саднице храста и дивљег кестена улепшале простор у Шумарицама. 

У насељу Белошевац посађено 21 стабло белог јасена. Град је за саднице конкурисао у оквиру пројекта СББ Фондације за пошумљавање које се организује на територији читаве Србије.

Акција је настављена у Спомен парку Крагујевачки октобар у Шумарицама где је посађено више од 700 садница.

У СББ Фондацији кажу да је биотно смањити степен нелегалне сече дрвећа, али и повећати број садница.

Пошумљеност у Србији која је сада на око 30 процената, треба повећати на 40 одсто, што је европски просек.

Организатори кампање наглашавају да је потребно константно радити на подизању еколошке свести и, кроз различите акције пошумљавања и чишћења, едуковати грађане да више брину о својој животној средини.

Ове зиме, СББ Фондација ће, на укупно 16 локација широм Србије посадити око 13 хиљада садница.

Са друге стране, Град Крагујевац ће већ почетком следеће недеље, на језеру Бубањ, посадити 20 стабала белог јасена, чиме се ствара још једна зелена оаза.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *