ССП: Недевољно средстава за аграр

Странка слободе и правде сматра да су издвајања из градске касе за аграр у овој години недовољна и непримерена, имајући у виду потенцијал села, могућности за пољопривреду производњу и развој сеоског туризма.

У ССП-у нису задовољни начином на који се води аграрна политика на националном нивоу, уз напомену да је потребно задржати младе на селу, вратити субевнције на ниво из ранијег периода, увести за пољопривреднике гориво без акциза и гарантовати цене за пољопривредне производе у периоду од три године.

У Странци слободе и правде твде да је ситуација другачија од оне која се представља у медијима – смањује се број сеоских домаћинстава, а села се гасе.

26 милиона динара, колико је у овој години издвојено из градског буџета је изузетно мало, имајући у виду број села у околини Крагујевца и њихов потенцијал, кажу у Градско одбору ССП.

Неопходно је, оцењују у ССП-у, променити однос државе према српским домаћинима и омогућити им да раде и живе од пољопривреде.

Потребно је, наводе, повећати давања за аграр и субевнције за сточаре, али и фаворизовати мала пољопривредна газдиства што, тврде, сада није случај.

Већина српских села нема здравствену амбуланту, пошту, дом културе, месне заједнице су запуштене, а путеви у лошем стању, указују у овој политичкој организацији и поручују да је потребно што пре „оживети“ села у Србији и задржати младе да живе на селу.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.