Пољопривредницима уручени противпожарни апарати

За финансирање годишњег програма заштите од пожара за време жетве и у току летњег периода у Крагујевцу, који спроводи Добровољно ватрогасно друштво, из локалног буџета ове године издвојено је 200 хиљада динара.

Додатна средства су обезбеђена за куповину више од 100 нових противпожарних апарата који су уручени пољопривредницима пред почетак жетве, а одржана је и обука за њихово коришћење.

Почиње сезона жетве на пољима, због чега се саветује додатна опрезност у циљу спречавања ширења пожара.

Добровољно ватрогасно друштво, у сарадњи са локалном самоуправом, поред доанција противпожарних апарата, редовно организује обуке које успешно спроводи годинама уназад у оквиру плана превентивних мера и кампање заштите од пожара у периоду жетве.

Милан Симић живи у Церовцу, а комплетно његово домаћинство бави се искључиво пољопривредом, односно сточарством.

Програмом превенције и заштите од пожара предвиђен је обилазак сеоских месних заједница, затим контрола противпожарних апарата, замена резервних делова, али и провера безбедности силоса и складишта, исправности апарата на комбајнима, машинама и механизацији која се у те сврхе користи.

Свим комбајнерима на подручју града уручени су нови противпожарни апарати, чиме је степен безбедности и заштите од пожара у пеироду жетве подиднут на виши ниво.

Додељено је више од 100 противпожарних апарата, које су обезбедили град Крагујевац, Добровољно ватрогасно друштво и сертификовано крагујевачко предузеће Тодоровић, које се бави производњом противпожарних апарата.

Према подацима Одељења за ванредне ситуације града Крагујевца, последњих 20 година на територији града није забележен ниједан случај пожара у време жетве.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *