ССП позива надлежне да заштите културну и инфраструктурну баштину града

Железничка станица у Крагујевцу је још један од показатеља одсуства свести за очувањем историјске и индустријске баштине града, кажу у Странци слободе и правде.

Подсећају да је железничка зграда саграђена давне 1886. године и да представља споменик културе, као и да је изузетан пример очуваних грађевина с краја 19. века не само у Крагујевцу, већ и у читавој Србији.

То што Крагујевац заобилазе важне путне и железничке саобраћајнице не може бити случајност, а све се то негативно одражава на економски развој града, стандард и живот Крагујевчана, истичу у Странци слободе и правде.

Поред Железничке станице, у непосредној близини налази се и Водоторањ који је на земљишту Железница Србије, па би и овај заштићени објекат требало обновити, кажу у овој политичкој организацији.

У Странци слободе и правде апелују на власт и надлежне институције, како локалне тако и републичке, да што пре ураде нешто како би се очувала и заштитила од пропадања културна и инфраструктурна баштина града.

Такође, додају да ови круцијални пројекти за град представљају приоритет за Странку слободе и правде.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *