Станишић: Градске финасије стабилне

Стање градских јавних финасија је стабилно и нема места за забринутост, изјавио је члан Градског већа за финансије, проф. др Ненад Станишић, који је додао да је, ипак, неопходна опрезност.

Пандемија корона вируса оставила је несагледиве последице у свим сегментима живота у Европи и свету, али упркос тој чињеници, инвеститори се интересују за отварање нових погона у Крагујевцу што ће условити већу запосленост наших суграђана, посебно младих и образованих кадрова.

Привредна слика града, упркос тешкој години која је за нама због пандемије корона вируса, је на завидном нивоу јер су привредне активности очуване, али и радна места Крагујевчана.

Радује податак да се у последњих неколико месеци број незапослених на евиденцији Националне службе за запошљавање смањује, а најава доласка инвеститора и отварање нових производних погона рефлектоваће се на стандард грађана, нова запошљавања али и на стање у градској каси, сматра проф. др Ненад Станишић, члан Градског већа за финасије.

Стање у градској каси је стабилно, град испуњава све обавезе на време, а ове године очекују се и приходи који ће бити већи од прошлогодишњих.

На питање колико град у овом тренутки дугује градски већник за финасије каже:

Станишић наводи да су финасијски намети према грађанима у виду повећања цена комуналних услуга непопуларна мера коју спроводи локална самоуправа, али подвлачи да ће се тај намет исплатити, па ће Крагујевчани убрзо видети бројне бенефите кроз капиталне инвестиције које су у фази реализације, или ће тек бити реализоване.

Буџет града Крагујевца за ову годину износи 9,2 милијарде.

За сада је рано говорити да ли ће бити ребаланса, каже Станишић и подсећа да је 25 одсто буџета планирано за капиталне инвестиције.

Завршни рачун за 2020. годину је у фази израде, а сви послови биће реализовани у регуларном законском року.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *