За програме у области социјалне заштите близу 7,5 милиона динара

Град Крагујевац је за програме у области социјалне заштите у овој години определио 7 милиона 407 хиљада динара и подржао 13 програма удружења и организација.

За три програма у области здравствене заштите из градске касе издвојено је милион 250 хиљада динара.

Представницима удружења и организација уговоре је уручила чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, Гордана Дамњановић.

У згради Градске управе организовано је потписивање уговора о финансирању и суфинансирању програма удружења и организација у области социјалне и здравствене заштите за 2021. годину.

Уговорима је предвиђено финасирање активности организација и удружења у циљу боље инклузије, недискриминације, превенције вршњачког насиља, подстицања сазнања о родној равноправности, унапређења положаја особа са инвалидитетом и многих других области.

Потписници уговора о финасирању и суфинасирању програма у области здравствене заштите су три удружења: Удружење особа са аутизмом, Удружење за борбу против дијабетеса и Удружење без глутена.

У области социјалне заштите потписано је 13 уговора.

Тренутно је у изради локална Стратегија о здравственој заштити, наводи чланица Градског већа Гордана Дамњановић која је додала да је план јавног здравља који град Крагујевац реализује са Институтом за јавно здравље на снази од 2019. до 2026. године.

Реч је о програмима који се односе на различите видове превенције и очувања здравља људи у граду.

Борба и превенција од хроничних и незаразних болести, унапређење и очување репродуктивног здравља младих, борба против психоактивних супстанци, пушења, само су неки од програма.

Град Крагујевац редовно финасира сталне програме који се односе на уништавање амброзије, испитивања квалитета воде и животних намирница.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *