Стефан Миленковић одржао концерт у Крагујевцу

Прослављени виолиниста Стефан Миленковић наступио је у свечаној Сали Прве крагујевачке гимназије, у оквиру концертне сезоне Музичког центра Крагујевац.

Поред једног од најпознатијих српских виолиниста публици се представио и Владимир Милошевић на клавиру.

После скоро две деценије Стефан Миленковић, „чудо од детета“ како су га звали, наступио је у Крагујевцу у препуној сали Прве крагујевачке гимназије.

Познат по својој изузетној извођачкој уметности привукао је пажњу светске јавности још као десетогодишњак.

У својој каријери наступао је пред најпознатијим личностима као што су Роналд Реган, папа Јован Павле Други, Михаил Горбачов и многи други.

Непосредно пре концерта, наш прослављени виолиниста дружио се са студентима ФИЛУМ-а у оквиру радионице која је организована за ову прилику.

Студенти су Миленковићу углавном постављали стручна питања у вези с начином вежбања и извођењем композиција.

Као уметник који несебично пружа подршку младим колегама, стрпљиво и са разумевањем, одговарао је на питања и давао савете студентима са одсека за виолину.

Славни виолиниста до сада је наступио на многобројним концертима широм света као солиста, али и са најеминентнијим оркестрима као што су Берлински симфонијски оркестар, Хелсиншка филхармонија и многи други.

У Крагујевцу је наступио са колегом Владимиром Милошевићем, најистакнутијим пијанистом своје генерације.

Публика је у свечаној Сали Прве крагујевачке гимназије уживала у репертоару на коме су се нашла дела неких од најпознатијих композитора.

Музички центар Крагујевац је на најлепши начин завршио 2018. годину, концертом на који се дуго чекало у нашем граду.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *