Стоматолошке услуге под високим степеном заштите од корона вируса

Завод за стоматологију спроводи низ превентивних мера у циљу заштите пацијената и запослених од заражавања корона вирусом.

У складу са препорукама Министарства здравља и Стоматолошке коморе Србије, у овој здравственој установи пацијентима свих узраста пружају се све врсте стоматолошких услуга.

Крагујевачки Завод за стоматологију има око 200 запослених који брину о здрављу уста и зуба грађана Крагујевца, али и пацијената који у ову установу долазе са упутом из других општина Шумадијског управног округа.

Захваљујући високом степену превентиве, није било случајева заражавања пацијената у ординацијама Завода, а ношење маске и редовна и детаљна дезинфекција заштитили су и запослене.

Без обзира на пандемију корона вируса, пацијенти са било којом врстом стоматолошких тегоба, могу да добију неопходну услугу.

Превентива, али и лечење болести уста и зуба веома су значајни за дечју популацију.

Због тога из ове установе апелују на родитеље да не одлажу посету деце стоматологу.

Целодневни процес рада организован је како би биле задовољене потребе свих пацијената.

Термини се заказују, како се не би стварала гужва у ходницима, а хитни случајеви имају приоритет.

Стоматолози апелују на пацијенте да буду стрпљиви и имају разумевања и додају да ће сви бити адекватно збринути.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.