Студенти крагујевачког Универзитета на пракси у Градској управи

Студенти крагујевачког Универзитета имаће прилику да током фебруара похађају стручну праксу у Градској управи, у оквиру програма пружања подршке јавне управе високошколским установама у процесу образовања.

Овај пројекат реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе, уз подршку Европске уније.

Након успешне реализације пројекта обављања летње праксе у установама чији је оснивач град Крагујевац, студенти крагујевачког Универзитета од ове године имају прилику да први пут похађају стручну праксу и у Градској управи.

Циљ је да студенти стечено знање на факултетима усаврше на практичним примерима што ће им бити од великог значаја у будућем запошљавању.

Ове године се са крагујевачких факултета пријавило 45 студената, а њих тридесетшесторо ће похађати стручну праксу у трајању од месец дана почевши од 1. фебруара.

Универзтитет и град Крагујевац већ десет година имају билетерални споразум о релизацији стручне праксе за студенте у органима градске управе и овај програм је само наставак успешне сарадње.

Програм који је иницирало Министарство за државну управу и локалну самоуправу обухватио је све државне универзитете у Србији.

Сви студенти ће након завршене стручне праксе добтит потврде које ће им бити од значаја приликом конкурисања за послове у струци.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *