Суфицит од извоза скоро 250 милиона евра

Према подацима Регионалне привредне коморе у првих 10 месеци прошле године остварен је значајан суфицит у спољнотрговинској размени у износу од 249 милиона евра.

Томе је највише допринела компанија „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ која је са скоро 600 милиона евра у првих 9 месеци прошле године и даље највећи извозник из Србије.

Привреда региона Шумадије и Поморавља у 2018. години наставила је тренд извозне оријентисаности, уз значајне спољнотрговинске суфиците.

Према подацима Регионалне првредне коморе Крагујевац суфицит у првих 10 месеци прошле године износио је скоро 250 милиона евра.

У спољно-трговинској размени аграрних производа остварен је суфицит у износу од 31,4 милиона евра, што је 12 и по процената од укупног суфицита привреде Шумадије и Поморавља. Извоз аграрних производа износио је 66 милиона евра.

Као и претходних година, привреди региона највише је допринела компанија „Фијат Крајслер аутомобили Србија“.

Према подацима Министарства финансија, ова компанија је и даље највећи извозник из Србије са извозом од скоро 600 милиона евра у првих 9 месеци прошле године.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *