Суфинансирање уградње соларних панела у Крагујевцу

Град Крагујевац је са Министарством рударства и енергетике потписао уговор о суфинансирању уградње соларних панела за домаћинства.

Реч је о конкурсу расписаном у оквиру реализације Програма финансирања активности и мера унапређења ефикасног коришћења енергије у 2021. години, а Крагујевац је један од 37 локалних самоуорава којима су одобрена средства.

Град Крагујевац је закључио уговор о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа, кроз уградњу соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе.

За субвенционисање уградње соларних панела локална самоуправа је добила 5 милиона динара, колико је и сама определила за те намене.

Корисник средстава може, између осталог, финансирати уградњу соларних панела, пратећих носача панела, неопходне инсталације за производњу електричне енергије, као и пратеће инсталације за производњу електричне енергије.

Претходни конкурс за замену спољне столарије и за субвенционисање набавке котла или етажне пећи на дрвени пелет приводи се крају.

Министарство за рударство и енергетику већ је најавило нови конкурс за замену спољне столарије и за набавку котла или етажне пећи на дрвени пелет за почетак наредне године.

У 2022. години Министарство рударства и енергетике ће за замену столарије определити више од 100 милиона евра, а очекује се да ће јавни позив бити расписан у марту наредне године.

Извештава новинарка РТК Зорица Сaвић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *