“Шумадија” набавља подземне контејнере

Завршетак реконструкције Градске тржнице, уређење четири градска гробља и реконструкција и уређење аутобуских стајалишта, најзначајнији су инвестициони пројекти ЈКП Шумадија Крагујевац у овој години.

Ово комунално предузеће чији је оснивач град Крагујевац планира да настави са занављањем опреме и механизације, како би квалитет услуга које пружају грађанима био подигнут на виши ниво.

ЈКП Шумадија Крагујевац у овој години очекује приходе од преко две и по милијарде динара.

Кроз уговор са оснивачем, највише новца – 250 милиона динара из градског буџета издвојено је за одржавање улица, 120 милиона за одржавање зелених површина, 82,5 милиона за послове јавне хигијене, док је 50 милиона динара планирано за рад зимске службе.

За крпљење ударних рупа предвиђено је 40 милиона, 31 милион за сигнализацију, а 20 милина динара за тротоаре.

У области инвестиционих улагања, наставаља се са занављањем опреме. Из сопствених прихода и на лизинг планирана је набавка механизације за зимску службу, док ће из кредита, односно лизинга, између осталог, бити набављени подземни контејнери и систем за аутоматско препознавање регистарских таблица возила путем видео надзора.

У плану је и уређење четири гробља. На Палилулском, Варошком и Бозман гробљу предвиђена је изградња капела и поставање ограде, док ће на Бозману бити реконструисана и управна зграда.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *