Шумадијски округ спреман за предстојећу противградну сезону

На територији Шумадијског округа све је спремно за предстојећу противградну сезону која почиње 15. априла и траје до 15. октобра.

Све припреме су завршене и све противградне станице су у функцији.

Небо Шумадије брани се са 77 противградних станица које наводе два радарска центра – један на Бешњаји и једна на Букуљи, речено је на редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације.

Најзначајнија тачка на редовној седници била је припремљеност Окружног штаба за ванредне ситуације за одбрану од града у наступајућој сезони.

Завршена је обука за стрелце, након чега су потписани уговори са Републичким хидрометеоролошким заводом о њиховом шестомесечном ангажовању.

Град Крагујевац сваке године издваја значајна финансијска средства за набавку ракета и накнаду за стрелце.

Усвојен је Извештај о заштити од пожара у 2022. години на подручју Шумадије, у коме се између осталог наводи да су ватрогасци у просеку имали више од три интервенције дневно и да 157 ватрогасаца покрива подручје са око 270 хиљада грађана.

Прихваћен је и Извештај о стању пандемије вируса ковд 19 на територији Шумадије у коме стоји да је од почетка пандемије до сада тестирано више од 604 хиљаде људи од чега је готово 22 посто било позитивно на корона вирус.

У региону се дневно у просеку тестира око 500 пацијената, до чега позитиван тест има 10 процената тестираних.

Пацијенти се сада хоспитализују у Универзитетском клиничком центру Крагујевац.

Тренутно је у овој здравственој сутанови смештено 11-оро ковид пацијената и једна код кога лабораторијска анализа још увек није потврдила присуство вируса.

Од тог броја, троје пацијената је на механичкој вентилацији.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *