Све службе и предузећа у Шумадији у приправности

Управа за ванредне ситуације у Крагујевцу је, на основу упозорења Републичког хидрометеоролошког завода Србије, заједно са градским и општинским штабовима за ванредне ситуације у Шумадији предузела све неопходне мере како не би дошло до поплава и изливања на водотоцима првог и другог реда.

Стање у Крагујевцу и Шумадији данас је било стабилно, а критичан период су вечерњи и ноћни сати, када се очекују обилније падавине од око 30 милиметара по метру квадратном.

Све службе и предузећа у Крагујевцу и Шумадији су у пуној приправности за деловање у спречавању евентуалних последица које би могле бити проузроковане због најављених обилних падавина.

Киша која је падала синоћ и данас није изазвала веће проблеме, али су имајући у виду временску прогнозу и упозорење, све надлежне службе у приправности.

Сектор ѕа ванредне ситуације у Крагујевцу је у складу са упозорењем Републичког хидрометеоролошког завода, заједно са опстинским и градским штабом за ванредне ситуације предузео све неопходне мере како не би дошло до изливања и поплава на водотоцима првог и другог реда.

Данас је стање било стабилно, падавине су биле слабог интензитета, али се критичан период на подручју Шумадијског управног округа очекује вечерас и током ноћи.

Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода, облачно и кишовито време на подручју Шумадије задржаће се до сутра ујутро.

У понедељак, уторак и среду ујутро пашће количина падавина од 20 до 50 милиметара по метру квадратном. Након тога, у четвртак и петак се очекује слабљење падавина.

Из Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу апелују на грађане да уколико примете изливања на критичним тачкама водотокова, ситуацију пријаве на број телефона 1985.

Извњштава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *