Здравље није све, али без њега – све је ништа

Током протеклих 10 година више од две хиљаде ученика основних и средњих школа је учествовало на конкурсу литерарних и ликовних радова „Причајмо о здрављу“ који, под покровитељством града Крагујевца, организује Градска организација Црвеног крста, у циљу промоције здравља и здравих стилова живота међу децом и младима.

Од 190 основаца и средњошколаца, колико их је учествовало ове године, шесторо је награђено таблет рачунарима. По први пут, међу награђенима се нашла и једна школска представа.

Сваке године у мају, поводом Светског дана здравља, Црвени крст Крагујевац организује конкурс литерарних и ликовних радова „Причајмо о здрављу“, у циљу промоције здравља и здравих стилова живота међу децом и младима.

Од 190 ученика основних и средњих школа, колико их је учествовало на овогодишњем конкурсу, награђено је њих шесторо. Ђаци су писали и цртали о здрављу, здравој храни, својим искуствима код куће, али су искористили прилику и да се друже.

По први пут се међу награђеним литерарним радовима нашла и једна школска представа. Друговима из школе није било тешко да се прикључе идеји коју су осмислиле Николина Арсенијевић и Сара Станић.

Град Крагујевац, као покровитељ кампање, снажно подржава активности Градске организације Црвеног Крста, посебно у циљу промоције правих вредности и здравог живота код најмлађих.

Различити конкурси Градске организације Црвеног крста током година су привукли хиљаде основаца и средљошколаца. Само ове године на конкурсима је учествовало више од 600 малишана.

За ликовне радове на тему здравља, таблет рачунарима су награђени и Нада Трифуновић, Анђелина Нешовић као и Јована Суљевић, док су пригодни поклони у виду књига и захвалница уручени и просветним радницима који су својим залагањем допринели масовности конкурса, али и скренули пажњу ученика на то колико је важна брига о здрављу.

Извештава новинар РТК Александар Сакић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *