Све спремно за почетак изградње зграде ФИЛУМ-а

У току је последња фаза припреме документације за изградњу зграде Филолошко-уметничког факултета што је град Крагујеваац био у обавези да уради како би се испунили услови за почетак реализације овог пројекта, изјавио је заменик градоначелника Ивица Момчиловић.

Изградња и опремање зграде Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу један је од 15 приоритетних пројеката који ће бити финансиран новцем из кредита Развојне банке савета Европе.

Овај пројекат од великог значаја за Универзитет у Крагујевцу унапредиће и ојачати капацитет универзитетског образовања.

Зграда ФИЛУМ-а површине око 8000 квадратних метара градиће се на парцели од 1,3 хектара.

Град Крагујевац је испунио све обавезе како би се стекли услови за реализацију пројекта.

Почетак изградње очекује се у години у којој ФИЛУМ обележава две деценије постојања.

Студенти сва три одсека – филологије, музичке и примењене и ликовне уметности, након завршетка радова неће више морати да услужно користе друге зграде како би похађали наставу.

У плану је да се зграда ФИЛУМ – а изгради у улици Лицеја Кнежевине Србије иза Економског факултета на земљишту које је обезбедио град Крагујевац.

Изградња ФИЛУМ-а ће уз Палату правде и Легат Николе Коке Јанковића допринети другачијем изгледу тог дела града.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *