Све већа понуда на крагујевачкој пијаци

Понуда на крагујевачкој пијаци са почетком пролећа све је већа. Зимница је углавном потрошена па се све више купују воће, поврће и зелена салата.

Уочи хришћанског празника Ускрса расте потражња за јајима а продавци се труде да пунуда буде што већа и повољнија.

Зима је иза нас а са пролећем и крагујевачка пијаца добија живописне боје а продавци на тезге износе зелену салату, ротквице и остало поврће кога смо се ужелели преко зиме.

Понуда је разнолика па се тако осим зелене салате која је најтраженија, на тезгама може наћи добра понуда кромпира по цени од 60 динара, лук кошта 35, док се шаргарепа продаје по цени од 20 динара.

Неки се и даље не одричу киселог купуса и сарме па тако ова намирница налази купце преко целе године.

Јаја су увек актуелан производ која због свог укуса и калоричних вредности још увек спадају у најомиљенији доручак код деце али и одраслих.

Како се ближи највећи хришћански празник Ускрс тако и понуда ове намирнице постаје богатија.

На зеленој пијаци се тренутно могу наћи свежа јаја различитих боја и величина, што наравно у тиче и на цену.

За наредни преиод продавци не предвиђају неки драстичан раст цена што се јаја тиче али препоручују купцима да на време обезбеде довољне количине да би деца имала довољно материјала за шарање и цртање разноразних фигура.

Недељом се на пијаци углавном могу видети домаћице које пазаре намирнице за викенд али и по неки господин који стрпљиво чека своју лепшу половину са цегерима у руци.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.