Све више грађана одмор проводи у Србији

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је за субвенционисани одмор у Србији за ову годину обезбедило 500 милиона динара.

Крагујевчани су у великом броју користили ваучере како би искористили попуст за одмор на некој од туристичких дестинација у Србији док је интересовње за одмор у градовима било нешто мање.

Све je више грађана који одлучују да одмор проведу у Србији. Најпосећеније су биле бање и планине где се велики број угоститеља и хотелијера пријавио за субвенцинисани одмор.

Грађанима је 2021. додељено 100 000 ваучера да би Влада средином године одобрила и додатних 50 000.

У градовима је владало нашто мање интересовање угоститеља и хотелијера да се укључе у акцију и понуде смештај под субвенционисаним условима како у Србији тако и у Крагујевцу.

Локална самоуправа ради на изградњи туристичке инфраструктуре и улепшавању града како би Крагујевац привукао што већи број туриста.

У Градској туристичкој организацију су задовољни претходном годином која је била боља него 2020.

Почетком ове године већ је подељено 100 000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији.

Ваучери у вредности од 5000 динара могу се користити у трајању од најмање пет ноћења изван града, општине односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера.

Ваучери се могу се користити до 20.11. 2022. године

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *