„Трагови камена, обриси боја”

У галерији Куће Ђуре Јакшића у току је групна изложба радова полазника атељеа Љиљане Ривић, под називом „Трагови камена, обриси боја”.

Изложба обухвата радове 24 уметника, који су на себи својствен начин представили стваралачка надахнућа. Поставка се може погледати до 28. фебруара.

Чланове атељеа Љиљане Ривић карактеришу слобода, надахнуће и потреба за истраживањем.

Уклапање каменчића различитих облика и боја привлачи и људе који нису из света уметности.

Међу полазницима атељеа нашли су се економисти и правници.

Уметници који су изложили своје радове у Галерији Куће Ђуре Јакшића, у Крагујевац су донели добре вибрације и део атмосфере стваралачког надахнућа.

Уметница Љиљана Ривић од малена зна да је мозаик њена велика страст. Није јој страно ни сакрално сликарство, па је свој таленат пренела и на фасаду Цркве Вазнесења Господњег у Каменици код Крагујевца. Овај верски објекат оплеменила је монохроматским мозаицима, несвакидашњим у црквеној уметности.

Изложба „Трагови камена, обриси боја” постављена је до 28. фебруара у Галерији Ђуре Јакшића.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *