Свечани дочек за бруцоше на ПМФ-у

Природно-математчки факултет Универзитета у Крагујевцу је и ове године организовао пријем за бруцоше који су уписали неки од шест основних студијских програма.

Због епидемиолошке ситуације пријем је организован одвојено по институтима.

На Природно-математичком факултету реализује се 18 студијских програма на свим нивоима.

Међу основним циљевима програма су подстицање студената на ствралачки и логички начин размишљања и истраживања и примена стечених вештина и знања у пракси.

Због епидемиолошке ситуације, уместо традиционалног пријема свих бруцоша у Свечаној сали ПМФ-а, пријем је организован за сваки студијски програм посебно у различитим временским интервалима.

Нова генерација студената је имала прилику да изабере неки од шест основних студијских програма , односно математику, информатику, биологију, екологију, физику и хемију.  

Студијски програми на Природно-математичком факултету су усклађени са европским студијским програмима  што је један од услова за акредитацију ове високошколске установе.

Настава у новој академској години биће организована по комбинованом моделу.

Природно-математички факултет се може похвалити великим бројем публикованих радова као и награђиваних пројеката,  што га сврстава међу водеће образовне установе у нашој земљи. 

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *