Светски дан борбе против трговине људима

Предавањем у вртићу „Црвенкапа“ градска организација Црвеног крста обележила је светски дан борбе против трговине људима.

Предшколци су имали прилику да сазнају како да препознају и реагују у ризичним ситуацијама како не би постали жртве трговаца људима.

Црвени крст Крагујевац током целе године ради на упозоравању јавности и најрањивијих група као одговор на један од најкомлекснијих облика криминала.

Светски дан борбе против трговине људима обележен је у вртићу „Црвенкапа“ где су активисти Црвеног крста одржали предавање предшколцима.

Кроз слике и проблеме са којима се сусрећу јунаци Миша и Маша деци је саветовано како да се понашају у одређеним ситуацијама.

Ово је само једна у низу акција којом се деци предшколског узраста сугерише како да реагују у контакту са непознатим људима.

У томе активно учествују васпитачи и родитељи, па деца имају предзнање о овом проблему.

Као један од потписника локалне мреже за сузбијање трговине људима, Црвени крст Крагујевац спроводи различите мере како би скренуо пажњу на опасности и последице овог глобалног проблема.

Програмом су обухваћени сви узрасти и друштвене категорије.

Пошто број жртава трговине људима сваке године расте, Црвени крст наставља да мотивише и едукује младе волонтере, али и професионалце који могу да пренесу знања и информације што већем броју суграђана.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *