Од почетка године 280 саобраћајних незгода

На подручју Полицијске управе Крагујевац, у првих шест месеци ове године, догодило се 280 саобраћајних незгода у којима је једно лице изгубило живот, док је 36 лица теже повређено.

Најчешћи узроци саобраћајних несрећа су неприлагођена брзина и управљање под дејством алкохола због чега је санкционисано више од 4.000 возача у првој половини ове године.

Непоштовање саобраћајних прописа, велика брзина и вожња под дејством алкохола могу скупо да коштају учеснике у саобраћају. То се посебно односи на летње месеце када је због сезоне одмора велика гужва на путевима и долази до пада концентрације возача.

Припадници саобраћајне полиције спроводе редовне контроле на свим путевима на подручју Полицијске управе Крагујевац и организују низ акција на откривању и санкционисању прекршаја због којих најчешће долази до саобраћајних незгода.

Из саобраћајне полиције апелују на возаче да поштују прописе о безбедности у саобраћају, прилагоде брзину возила, користе сигурносне појасеве, као и да децу превозе у адекватним седиштима.

Током летњих месеци, посебно се апелује на возаче мопеда и мотоцикала да, поред поштовања саобраћајних прописа, користе заштитне кациге у вожњи.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *