Светско првенство адвоката у фудбалу почиње сутра

На светском првенству адвоката у фудбалу, које сутра почиње у Шпанији, боје Србије браниће Адвокатска комора Крагујевца.

Чланови српске репрезентације, међу којима су најбројнији Крагујевчани, на првенство одлазе са жељом да се пласирају међу првих пет екипа.

Светско адвокатско првенство у фудбалу организује се сваке друге године, наизменично са европским, од 1984.

Наша земља редовно учествује на овим спортским догађајима, а 1986. године понела је титулу светског првака.

Након тог великог успеха, адвокатска репрезентација Србије освојила је треће и пето место, а са сличним амбицијама на светско првенство одлазе и ове године.

Најбројнији у српској репрезентацији, која наступа под називом Адвокатска комора Крагујевца, су Крагујевчани, а у екипи има и адвоката из Београда, Крушевца и Новог Сада.

Према речима селектора, репрезентацију чине адвокати који се активно баве фудбалом и имају чврсте везе са фудбалским клубовима

Овогодишње светско адвокатско првенство у фудбалу, које почиње сутра, одржава се у месту Салоу надомак Барселоне и трајаће до 14. маја.

Ово такмичење за адвокате у фудбалским дресовима идеална је прилика за успостављање контаката са колегама из других земаља, а пословне везе које се овом приликом успостављају, од посебног су значаја приликом решавања специфичних случајева.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *